Pärmen sid 5

Djuren som bor på Stenrosgården

Katten Astrid flyttade in hösten 2017. Vi visste att hon bodde i ladan men såg inte henne. Hon åt och drack och sov på nätterna i en låda med flisfiltar. Sakta, sakta började hon visa sig och fick förtroende för oss. Nu är hon en glad tam stallkatt. Vi är dock lite oroliga att hon vill gå in i era lägenheter, hon har ju börjat gilla oss människor.

Vi är tacksamma om ni inte låter henne gå in i lägenheterna. Risken är stor att hon blir instängd och det kan då lätt hända en olycka.

Getterna är av rasen Göingeget, det är en allmogeget. Det finns inte så många renrasiga djur kvar. Förr kallades dessa getter för fattigmanskor. Vill ni mata, så ge äpplen, morötter, kål så håller sig magarna i ordning.

Hönsen är av rasen Faverolle, en fransk köttras som lägger goda ägg. Ni får gärna ge dem grönsaksavfall, kokt pasta, kokt ris är favoritmaten.

Inne hos oss bor en katt, de är av rasen Cornish Rex och hunden med namnet Filosofen (Fille), en liten regnbåge (blandras).

Det finns ju en massa andra varelser här omkring både tama och vilda. Några med vingar andra med ben och somliga utan ben.

Ta väl hand om djuren ni möter.

Peter & Mikael

Tillbaka >